Hogyan végezzük a kárpitozást?

Hogyan végezzük a kárpitozást?

Fokozott figyelem, precizitás, minőségi anyagok, és szakértelem.

Egy régi bútor felújítása mindig kényes folyamat, hiszen az átalakítás során egyszerre kell odafigyelni a korhű esztétikai megoldások alkalmazására, valamint a hosszan tartó későbbi használatra. Mi minden egyes munkafolyamatot személyesen, az ügyfeleinkkel való szoros egyeztetés után végzünk el, ezért fontosnak tartjuk, hogy leendő megrendelőink is megismerhessék, várhatóan milyen munkafolyamatokon fog átesni szeretett bútoruk.

Miért fontos a régi bútorok felújítása?

Mivel fogyasztói társadalomban élünk, mára hétköznapi gyakorlattá vált, hogy bútorainkat is csupán néhány évig használjuk, és ahogy a divat változik, úgy alakítjuk otthonunk berendezését. Az áruházakban kapható lapra szerelt bútorokat éppen ezért – bár tetszetős, modern formavilágot tükröznek – sok esetben valóban csupán legfeljebb egy évtizednyi használatra tervezik. Ez nem mindig volt így, hiszen egy századelős, keményfából faragott, minőségi szövetekből készült bútort nem csak néhány évre, hanem több generáció számára készítettek el a mesterek.

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy egy ötven vagy esetleg száz éves bútordarab ne igényelne felújítást, sőt. Az antik kanapék és fotelek örökértékű stílust képviselnek, azonban előfordulhat, hogy az idők során kárpitozásuk vagy éppen rugózatuk elhasználódott, így javítást igényelnek. Szerencsére ma sem ritka, ha valaki megőrizné régi bútordarabjait, így újrakárpitozott állapotban szeretné hosszú-hosszú évtizedekig továbbra is használni őket.

Te is felújíttatnád régi bútoraidat?

Ha egy régi, minőségi bútordarab eszmei értékét vesszük alapul, egy alapos felújítás mindig jobban megéri, mint egy új, de néhány év alatt elhasználódó bútor vásárlása. Tapasztalatunk szerint általában még egy rossz állapotúnak tűnő antik bútornak sincs menthetetlen problémája, hiszen a váz megerősítésével, a tömőanyagok cseréjével vagy éppen az új kárpitozás kialakításával gyönyörű és kényelmes végeredmény alakítható ki.

Műhelyünk igen gazdag anyagválasztékkal rendelkezik, ezért Te is egyszerűen választhatsz olyan textúrát és mintát, amely leginkább illik az eredeti stílushoz. Vagy esetleg merészebb megoldást szeretnél, és változtatnál bútorod eredeti stílusán? Ez sem probléma, hiszen az egyes anyagmintákat összehasonlítva segítünk meghozni a döntést.

Bútorkárpitozás lépésről lépésre

Akár heverőről, sarok ülőgarnitúráról, franciaágyról, fotelről, puffról vagy más kárpitozott bútor felújításáról, áthúzásáról van szó, a munkálatok minden esetben egy előzetes állapotfelméréssel kezdődnek. Miután a bútorról készült fényképek megtekintése, majd az előzetes árajánlat elfogadása után személyesen is megvizsgáltuk bútorod, a legtöbb esetben annak vázáig bontjuk vissza a kárpitozást, hiszen a kifogástalan állapot visszaállításához elengedhetetlen lehet a vázszerkezet statikai megerősítése. A stabil vázszerkezet kialakítása után kicseréljük a bútor hevederezését, majd elhelyezzük a bútor stílusához illő, új tömítőanyagokat (afrik, lószőr, bútorrugó, vatta, stb). A tömítőanyagokat vászonszövettel vonjuk be, amelyre ráfeszítjük és rögzítjük az előre kiválasztott bútorszövetet. Amennyiben antik bútorokról van szó, sok esetben lehet szükség díszzsinórok vagy éppen díszgombok felvarrására, így a munkát a díszítés kialakításával zárjuk.

Profi munka, garantált határidővel

Ha minket választasz, átlátható, zökkenőmentes munkára számíthatsz. Árajánlatkéréshez csupán elegendő, ha néhány fotót küldesz bútorodról, és leírod a tapasztalt problémákat. A fényképek alapján előzetes árajánlatot adunk telefonon vagy e-mailben, és ha elfogadod ajánlatunkat, személyesen is felmérjük a bútor állapotát. Miután megállapítottuk a kijavítandó hibákat és kiválasztottad a neked tetsző bútorszövetet, garantált határidővel végezzük el a felújítást, és a lehető legnagyobb gondossággal juttatjuk el bútorod a kívánt helyszínre. Rendeltetésszerű használat esetén minden általunk felújított és készített bútorra 12 hónap garanciát vállalunk.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és kérj árajánlatot!

Rumba Fotel Bt. © 2024 Minden jog fenntartva.

W-Partners

Please publish modules in offcanvas position.